Microsoft Digital Defense Report

Seizoen 2 Episode 02 - Wat staat er in het Microsoft Digital Defense Report?

Posted by Security Brothers on November 13, 2023 · 2 mins read

Episode 02 - Wat staat er in het Microsoft Digital Defense Report?

In deze aflevering bespreken we het “Microsoft Digital Defense Report”, een uitgebreid rapport over de huidige stand van zaken op het gebied van cybersecurity en de belangrijkste bedreigingen waar organisaties mee te maken hebben.

Het rapport is gebaseerd op de analyse van meer dan 24 biljoen beveiligingssignalen per dag, afkomstig van de technologieën en diensten van Microsoft die miljarden klanten over de hele wereld verbinden. Het rapport biedt waardevolle inzichten en aanbevelingen om jezelf en je organisatie beter te beschermen tegen cyberaanvallen.

We gaan in op de volgende onderwerpen:

  • De staat van cybercriminaliteit: hoe cybercriminelen steeds geavanceerder en moeilijker te detecteren worden, en hoe je je kunt verdedigen tegen phishing, ransomware, DDoS en andere aanvalsmethoden.
  • De dreiging van statelijke actoren: hoe staten gebruik maken van cyberspionage, sabotage en beïnvloeding om hun geopolitieke doelen te bereiken, en hoe je je kunt wapenen tegen deze geavanceerde en hardnekkige tegenstanders.
  • De beveiliging van de toeleveringsketen, IoT en OT: hoe het Internet of Things, operationele technologie en de toeleveringsketens steeds meer met elkaar verbonden raken, en hoe je een holistische benadering kunt hanteren om deze complexe ecosystemen te beveiligen.
  • De beveiliging van de hybride werkplek: hoe de pandemie heeft geleid tot een versnelde digitale transformatie en een toename van het thuiswerken, en hoe je de basisprincipes van beveiligingshygiëne kunt toepassen om je apparaten, data en identiteiten te beschermen.

We hopen dat je deze aflevering interessant en leerzaam vindt, en dat je er iets van kunt meenemen voor je eigen beveiligingsstrategie. Je kunt de podcast beluisteren via Spotify, YouTube of je favoriete podcast app. Je kunt ook het volledige rapport downloaden via deze link.

Laat ons weten wat je ervan vindt, en vergeet niet om ons te volgen op LinkedIn voor meer updates over cybersecurity met een knipoog. Bedankt voor het luisteren en tot de volgende keer!

Te luisteren op de verschillende podcast platformen:

Of kijk de video op YouTube: